Zo maak je de lekkerste zalm op de barbecue

Voel jij je als een vis in het water als je aan het barbecueën bent? Dan kan een lekker visje niet ontbreken! Zalm is goed te combineren met andere gerechten en ingrediënten en op verschillende manieren te bereiden, bijvoorbeeld met kruiden, groenten en marinades. Heerlijk! In dit blogbericht vertellen wij je al onze tips hoe jij de allerlekkerste zalm op de BBQ maakt.

Dit gerecht is een gerecht uit onze top 10 winterbarbecue recepten!

Zalm op de BBQ (barbecue) - Kettan

 

Kies de beste zalm: Sockeye

De beste smaak begint bij de beste kwaliteit. Kies daarom voor de beste verse zalm dat vrij in de natuur heeft gezwommen. Wij adviseren je Sockeye zalm. Deze zalm staat ook wel bekend als Rode Zalm en is hiermee anders dan de gebruikelijke Roze Zalm die je meestal in restaurants op je bord krijgt. Hoe donkerder de kleur van een zalm, hoe beter de smaak. Sockeye is dieprood van kleur en heeft hiermee een veel vollere en lekkerdere smaak. Je kunt Sockeye gemakkelijk online bestellen bij verschillende webshops.

Wist je dat….
Sock eye vol zit met gezonde omega-3 vetzuren die ons beschermen tegen hart- en vaatziekten? De smaak is dus niet alleen beter, deze zalm is ook een stuk gezonder dan kweekvissen! 

Zalm en papillotte op de BBQ

Een “en papillotte gerecht” is een gerecht dat is bereid in een verpakking, zoals bakpapier of aluminiumfolie. Zalm is perfect te bereiden in aluminiumfolie op de BBQ. Als je zalm op een BBQ rooster grilt, kan het zijn dat de zalm blijft plakken, hierdoor stukjes afbreken en door het rooster vallen. Dat is natuurlijk zonde van dat lekkere stukje vis. Door je zalm en papillotte op de BBQ te grillen, houd je jouw zalm heel. Daarnaast heeft en papillotte nog meer voordelen, want je kunt allerlei lekkere ingrediënten in het bakje doen!

Tip: houd je van grillen? Bekijk dan de grill voor het op bakbeest!

Bak, grill of rooster je zalm op het bakbeest

Het bakbeest is de perfecte barbecue om zalm op te bakken, grillen of roosteren, want deze cortenstalen barbecue bevat een rooster én een bakplaat. Zo kun je jouw zalm bereiden zoals jij wilt! Kies je ervoor om de zalm te bakken op de bakplaat?

  • Zorg er dan voor dat de bakplaat goed heet is
  • Vet de bakplaat in
  • Begin de zalm te bakken op de huid
  • Wacht tot de zalm verkleurt. Meestal geldt dat je per 1 cm dikte van de zalm, de zalm 4 minuten op de bakplaat kunt houden
  • Sla de zalm om en laat de zalm nog enkele minuten garen
  • Lukt het je niet om de zalm om te slaan? Dan is de bakplaat niet goed ingevet of is de bakplaat niet heet genoeg.

Marineer je zalm

De Sockeye zalm op de bbq is al onwijs lekker van zichzelf, maar je kunt de zalm natuurlijk helemaal naar wens op smaak brengen met een marinade. Het lekkerst is om ook die marinade zelf vers te maken en geen pakje uit de supermarkt de gebruiken. Zo kun je zelf een heerlijk marinade maken met de ingrediënten die jij lekker vindt, bijvoorbeeld mediterraans met verschillende kruiden, zoetzuur, Indisch of (licht) pittig. Laat de marinade een minuutje of 10 intrekken.

Vul je zalm aan met groenten en kruiden

Nog lekkerder: voeg verse groenten en kruiden toe aan de zalm op de BBQ. De meest bekende zijn citroen, bieslook en peterselie, maar er is nog zoveel meer mogelijk! Denk aan tomaatjes, gegrilde courgette, pesto met pijnboompitjes, pepertjes, paprika, venkel of zelfs asperge.

Aan de slag met jouw zalm op de BBQ

Succes met het bereiden van jouw zalm op de BBQ! Heb je zelf tips of vragen over zalm op de BBQ? Laat het ons weten via een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0