Winterbarbecue? Dit zijn dé 10 barbecuetips voor deze winter!

Het is weer winter! En winterbarbecues zijn helemaal hot. Barbecueen is allang niet meer alleen voor de zomer. Integendeel! Barbecueën in de winter is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland en dat vinden wij niet zo gek. De gezelligste avonden beleef je namelijk met elkaar, heerlijk eten en een gezellige sfeer.

Met deze tips maak je jouw winterbarbecue tot een succes

Ga je een winterbarbecue organiseren en ben je op zoek naar winterbarbecue ideeën? Een winterbarbecue vraagt wel een andere voorbereiding dan een zomerse bbq die je gewend bent, dus hoe maak je jouw winterbarbecue thuis nu tot een succes? Wij geven je tips en tricks hoe jij van jouw winterbarbecue een groot succes maakt!

Winterbarbecue tips | Winter bbq tips | Kettan! | Winterbarbecue met het bakbeest

Tip 1: Zorg voor de juiste barbecue

Wat is het belangrijkste voor een geslaagde winterbarbecue? De barbecue zelf natuurlijk! Zorg ervoor dat je een goede barbecue ter beschikking hebt. Belangrijke hierbij is dat de barbecue betrouwbaar is en goed te controleren. Het zou immers zonde zijn als je gasaansluiting kapot is of de de briquettes niet goed opgestookt kunnen worden. Ben je nog opzoek naar een nieuwe barbecue? Bekijk dan onze Bakbeesten eens. Wij van Kettan durven wel te zeggen dat dit de perfecte winterbarbecues zijn. Het Bakbeest  is namelijk een barbecue en vuurschaal in één! Zo kun je met je gasten om de winterbarbecue staan en blijven jullie allemaal warm. 

Bakbeest XL - winter

Tip 2: Zet je winterbarbecue op de juiste plek

Misschien heb je wel een vaste plek voor je barbecue, maar in de winter kan door de wind het barbecueën lastiger worden. Kies daarom een goede plek uit waar je uit de wind kunt staan, zodat jij meer invloed hebt op de prestaties van je barbecue.

Tip 3: Zorg voor voldoende sfeerverlichting

Niet geheel onbelangrijk: zorg voor voldoende licht. Allereerst mooi sfeerlicht om het gezellig te maken, maar natuurlijk ook voldoende licht om het vlees op de barbecue te kunnen bekijken. Onze buitenlamp is hier perfect voor. Met dezelfde robuuste stijl als de bakbeesten zorgt de buitenlamp zelfs overdag voor meer sfeer.

Buitenverlichting

Tip 4: Vertel het je gasten

Breng je gasten op de hoogte van je idee om een winterbarbecue te organiseren. Mogen ze bijvoorbeeld kinderen meenemen? Zo kunnen ze zich voorbereiden op eventuele kou en iets leuks meenemen voor kinderen om mee te spelen. En natuurlijk wat ruimte overlaten om al dat heerlijke eten op te eten 😉

Tip 5: Kleed je goed aan

Een winterbarbecue is heel leuk en gezellig, maar natuurlijk wel iets kouders dan een doorsnee zomeravond. Zorg daarom voor voldoende kleding en warmte. Leg alvast wat vesten klaar voor je het geval dat je gasten het koud krijgen, zorg voor warmtelampen (dit kan op elektriciteit en op gas) en natuurlijk voor een vuurkorf, want dat is extra gezellig! Heb je ons bakbeest thuis staan? Dan heb je je vuurkorf al!

Tip 6: Warm je ook van binnen op

Naast lekkere dikke kleding kun je je natuurlijk op nog een manier opwarmen: met heerlijke warme dranken! Denk aan:

  • Warme chocomel (met slagroom!)
  • Chocomel met rum
  • Glühwein
  • Erwtensoep

Tip 7: Zorg voor een overkapping

Zorg ervoor dat je gasten droog staan mocht het gaan regenen. Een simpele partytent kan hiervoor al voldoende zijn, maar een veranda waaronder je kunt eten is natuurlijk perfect. Let op: zet je barbecue niet in een afgesloten ruimte, zoals een dichte veranda of garage. Ten eerste zorgt dit voor veel rook en ten tweede verhoog je hiermee het risico op brand. Ons bakbeest is houtgestookt en kan daarmee ook wel wat vlammen geven. 

Tip 8: Bereid je winterbarbecue goed voor

Als je dit blogartikel leest, dan ben je al goed bezig door je goed voor te bereiden! Maar je kunt je nog beter voorbereiden. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk spullen bij de hand hebt. Zo hoef je niet steeds met (mogelijk) vieze voeten naar binnen om barbecuebenodigdheden of drank te pakken. Voor de drank hebben wij overigens een mooie oplossing bedacht middels de wijnhouder. De wijnhouder bestaat uit mat zwart gepoedercoat stalen standaard met een gegoten aluminium emmer. Deze unieke combinatie zorgt voor een tijdloze uitstraling en heeft de lóóks en is gebruiksvriendelijk door de uitneembare emmer.

Winterbarbecue? Dit zijn dé 10 barbecuetips voor deze winter!

Tip 9: Zorg voor een plan B-arbecue

Tja, dit risico heb je helaas meer in de winter. Natuurlijk bestel je goed weer vooraf, maar dat wordt helaas niet altijd gegeven. Zorg daarom voor een goed back-up plan. Denk aan gourmetten of het eten binnen opeten. Er hoeft er immers maar één buiten te staan. 

Tip 10: Licht je buren in

Een barbecue zorgt voor rook en is onwijs gezellig, daarmee kan het ook wat luidruchtig worden. Licht je buren van tevoren in dat je een barbecue gaat houden, zodat ze hun ramen dicht kunnen doen en het bij hun binnen niet naar rookt begint te ruiken. Het is natuurlijk ook fijn om te weten dat het laat kan worden bij de buren en nog beter: een tijdsindicatie.

Aan de slag met jouw winterbarbecue

Je weet nu alles over hoe je van jouw winterbarbecue een daverend succes maakt. Veel succes! Heb jij specifieke vragen over barbecueën op je bakbeest? Stuur ons gerust een berichtje! We helpen je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0