Dit is dé top 10 winterbarbecue recepten en gerechten

Welke gerechten ga jij maken met je winterbarbecue? Een winter bbq is lekker, gezellig en iets specialer dan een doorsnee zomeravond barbecue. De kou en het donker geven extra sfeer aan de gezellige winteravond. En bij zo’n speciale setting, horen ook speciale winterbarbecue recepten! Wij hebben onze top 10 winterbarbecue gerechten opgeschreven om jou op weg te helpen met het maken van de lekkerste gerechten voor je winterbarbecue!

Winterbarbecue tips | Winter bbq tips | Kettan! | Winterbarbecue met het bakbeest

 

Tip: bekijk ook onze top 10 winterbarbecue tips!

Winterbarbecue recepten

Winterbarbecue recepten hoeven niet veel te verschillen van de standaard bbq recepten, zoals kipsaté en broodjes hamburger, maar als je iets verder zoekt, kom je erachter dat er veel meer te proeven valt!

 

Voorgerecht: Erwtensoep

We beginnen alvast met een extraatje: erwtensoep, ofwel snert! Ook al maak je de erwtensoep niet klaar op de bbq, snert kan zeker niet ontbreken aan je barbecue! Op de juiste temperatuur en met de juiste dikte is erwtensoep het perfecte voorgerecht voor iedere winterbarbecue.

Bekijk erwtensoep recept

 

Gerecht 1: Zalm

Voel jij je als een vis in het water als je aan het barbecueën bent? Dan kan een lekker visje niet ontbreken! Zalm is goed te combineren met andere gerechten en ingrediënten en op verschillende manieren te bereiden, bijvoorbeeld met kruiden, groenten en marinades. Heerlijk! Heb je een barbecue met rooster? Zorg dan voor een aluminium bakje waar je de zalm in kan doen. Al maak je jouw zalm om een bakbeest, dan kan dat perfect op de bakplaat! 

Bekijk zalm recept

 

Gerecht 2: Gegrilde groenten

Heerlijk als bijgerecht op de winterbarbecue: gegrilde groenten. Marineer ze van tevoren in een lekker sausje en je brengt nog meer smaak aan jouw winterbarbecue groenten! En al die kleuren zien er ook nog eens extra gezellig uit. Wat wil je nog meer?! 

Bekijk gegrilde groenten recept

 

Gerecht 3: Moink balls

Uiteraard mogen de moink balls niet ontbreken in het lijstje top 10 winterbarbecue gerechten. De naam moink is een combinatie van “moo” (koe) en “oink” (varken) en heeft zijn naam te danken aan, je raadt het vast al, dat het een combinatie van rundvlees en varkensvlees is. Het zijn heerlijk gekruide gehaktballetjes en omwikkeld met bacon. 

Bekijk MOINK balls recept

 

Gerecht 4: Maiskolven

Maiskolven op de barbecue zijn misschien wel het perfecte pre-toetje van de avond. Nog even lekker een frisse hap aan het eind van avond. Ook al zit je vol, maiskolven gaan er altijd nog wel in. Heerlijk met de welbekende kruidenboter of zeezoutboter, maar wist je dat er nog veel meer mogelijk is? Bijvoorbeeld met bieslook of honing! 

Bekijk maïskolven recept

 

Gerecht 5: Gerookte beenham

Tssss… hoor je het sissen? De beenham wordt warmer, slinkt wat, krijgt een donker kleurtje, er komen geuren vrij. Hmmm. Heerlijk! Per-fect de combineren met een heerlijke honing-mosterdsaus! (Recept volgt spoedig!)

 

Gerecht 6: Gevulde puntpaprika

Een ware traktatie voor de tong: gevulde puntpaprika van de barbecue. Met van alles te combineren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bijvoorbeeld met gehakt, kaas, mais, pijnboombitten, bonen of tomaten. Keuzestress? Niet getreurd! Wij helpen je op weg. Houd onze blog in de gaten. Het recept volgt snel!

Bekijk gevulde puntpaprika recept

 

Gerecht 7: Pizza

Pizza op de barbecue? Natuurlijk! Vooral kleine pizaatjes zijn onwijs leuk om te maken en natuurlijk ook om op te eten. Pizza op de barbecue is niet heel gebruikelijk, dus je kunt je gasten op een leuke manier verrassen. Want ja, wie is nu niet gek op pizza?! (Recept volgt spoedig!)

 

Gerecht 8: Gerookte eendenborst

Een minder bekend gerecht dan pizza, maar o zo lekker: gerookte eendenborst. Een wat luxer gerecht en daarom wordt het ook veel gecombineerd met bijzondere sauzen. Bijvoorbeeld frambozensaus of honing-sinaasappeldressing en pistachenootjes. (Recept volgt spoedig!)

 

Gerecht 9: Emu filet

De emu filet is misschien wel het minst bekende gerecht op dit lijstje top 10 winter barbecuegerechten, maar mag zeker niet ontbreken, want dit stukje vlees van de Emu wordt steeds populairder. Veel chefs vergelijken de emu filet zelfs met een Filet Mignon: het uiterste puntje van de tenderloin steak. Een superieur stukje vlees dus! (Recept volgt spoedig!)

 

Gerecht 10: Portobello’s

Een lekkernij van Moeder Natuur: de portobello! Ook wel bekend als de kastanjechampignon, maar dan een grote variant daarvan. De portobello is heel goed te bereiden door er allerlei soorten vulling in te stoppen. Zo kun je een lekker vegetarische hapje maken. (Recept volgt spoedig!)

 

Winterbarbecue bestellen

Ben je nog op zoek naar de perfecte winterbarbecue? In onze shop kun je jouw nieuwe winterbarbecue bestellen. Je kunt ook een afspraak maken om langs te komen in de ideeënmakerij en daar je winterbarbecue kopen. Wij laten je dan graag zien hoe we onze bakbeesten met de hand maken! Met onze bakbeesten en jouw nieuwe menukaart voor je winterbarbecue, ben jij er klaar voor om van jouw winterbarbecue een groot succes te maken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0