De zomer komt eraan! Dit zijn dé barbecuetips voor deze zomer

Ein-de-lijk, de zomer komt er weer aan! Hét seizoen waarin de achtertuinen en parken weer dienen als verzamelplaats van hongerige liefhebbers van een eeuwenoude hobby: barbecueën! Gezelligheid met lekker eten en drinken, iedere Nederlander houdt ervan. Heb jij al nagedacht over bbq ideeën voor 2021? Wij wel! En wij delen onze gedachten met je in dit splinternieuwe blogbericht!

BBQ tip 2021_ Dit zijn dé barbecuetips voor deze zomer! - Kettan

 

TIP 1: De perfecte starter

Iedereen vindt een broodje vooraf lekker. Met kruidenboter en/of satésaus. Heerlijk, maar ook wel standaard. Onze tip: nacho’s! Heer-lijk uit de oven met guacamole, crème fraîche, jalapeños en kaas… veel kaas! Maak het helemaal compleet met lekkere zoete chilisaus (want de jalapeños zijn al heet genoeg). 

 

TIP 2: Geen vis? Een gemis!

Al denk je aan barbecueën, dan denk je al snel aan vlees. Maar vis is minstens net zo lekker en bovendien onwijs gezond. Vis op de barbecue kan moeilijker om te bereiden zijn dan vlees en dit komt doordat vis sneller blijft plakken aan het rooster, maar al bak je jouw vis op het bakbeest heb je hier geen last van, want je kunt olie en citroenschijven gemakkelijk op de bakplaat leggen. Benieuwd naar hoe je dit het makkelijkst kunt doen? Lees hier ons recept voor zalm op de barbecue.

 

TIP 3: Zorg voor het juiste servies

Met barbecues is het makkelijk om wat plastic servies te gebruiken. Je maakt al veel rommel en dan heb je geen zin om naderhand alles af te wassen, omdat niet alles in de vaatwasser past. Ons advies is om wel gewoon goed servies met bestek te gebruiken. Dek de tafel voor je gasten, met een mooi tafelkleed, karaffen met water, mooie bakjes voor het dessert etc. Barbecueën gaat om veel meer dan alleen vlees. Het gaat om de beleving!

 

TIP 4: MOINK balls!

MOINK balls zijn voor velen al niet meer weg te denken bij een barbecue, maar nog lang niet iedereen is bekend met deze goddelijke combinatie van rund- en varkensvlees. Verras je gasten daarom met een zelfgemaakte creatie en je bent de held(in) van de avond, gegarandeerd! Benieuwd hoe? Zo maak je de lekkerste MOINK balls op de barbecue.

 

TIP 5: Afsluiten met het hoogtepunt

Afsluiten doe je op het hoogtepunt, dus ook met je barbecue deze zomer. En de afsluiting van een spetterende barbecue? Juist: een spetterend toetje! En natuurlijk moet dit toetje wel van de barbecue afkomen. Dé tip voor een toetje van de barbecue deze zomer? Bananen met rum & karamel! En hoe je dit precies maakt, leggen wij je natuurlijk uit! Lees hier alles over het perfecte toetje van de barbecue!

 

Veel succes met jouw barbecue deze zomer!

Wij wensen je veel plezier en succes met het BBQ’en deze zomer. Heb je tips of vragen over dit artikel? Laat het ons weten via een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0