Pizza van de barbecue? Jazeker!

Pizza van de barbecue? Natuurlijk! Vooral kleine pizaatjes zijn onwijs leuk om te maken en natuurlijk ook om op te eten. Pizza op de barbecue is niet heel gebruikelijk, dus je kunt je gasten op een leuke manier verrassen. Want ja, wie is nu niet gek op pizza?! Het is eens iets anders, een pizza bbq. In dit blogartikel vertellen wij je precies hoe je de lekkerste pizza op de bbq maakt.


Dit gerecht is een gerecht uit onze top 10 winterbarbecue recepten!

pizza bbq pizza van de barbecue - Kettan-2

 

Benodigdheden om een pizza te bakken op de bbq

Pizza van de barbecue hoort waarschijnlijk niet bij je standaard gerechten van de barbecue, maar pizza is altijd een goed idee! Al ga je pizza op de bbq bereiden, kun je dit het best doen op een barbecue met deksel, zodat de pizza op de bbq goed heet wordt. Ook is het handig om de pizza te bakken op een pizzasteen. 

 

Pizza bbq ingrediënten

Pizza is niet voor niets een van de populairste gerechten ter wereld. Je kunt het namelijk helemaal naar wens samenstellen met wat jij lekker vindt. Voor ieder wat wils, dus! In dit blogbericht vertellen wij jou hoe wij onze favoriete bbq pizza met kip maken, maar voel je vrij om ingrediënten toe te voegen die jij lekker vindt (of weg te laten als je het juist niet lekker vindt)!

 • Bloem
 • Zout
 • Gedroogde gist
 • Olijfolie
 • Water
 • Barbecuesaus
 • Kipfilet
 • Verse koriander
 • Jalapeños
 • Ui
 • Kaas

 

Het pizzadeeg maken

Laten we beginnen bij het begin: het deeg. We gaan natuurlijk wel zelf deeg maken, want vers is het lekkerst!

Doe alle bloem, een paar flinke snufjes zout (ongeveer 10 gram), 3 gram gedroogde gist, 2 eetlepels olijfolie en 300 ml water in een kom. Mix/kneed dit eerst stevig met je handen en daarna met mixer totdat het een goed samenhangend deeg is. Blijf dit herhalen tot ongeveer 10 minuten. Wacht 15 minuten en geef het deeg de tijd om te rusten. Na deze 15 minuten kun je kleine rondjes maken. Laat deze rondjes vervolgens 4 á 5 uur rijzen. Zijn de uren voorbij? Dan kun je de bodem maken met een deegroller en beleggen met lekkers!

 

De pizza beleggen

Je bent misschien gewend om de pizzabodem als eerst te beleggen met tomatensaus. Voor dit recept doen we het een beetje anders: in plaats van tomatensaus gebruiken we de barbecuesaus. Verspreid vervolgens de kaas er overheen en daarna de rest van de ingrediënten. Afhankelijk van hoeveel kip je wilt is 1 kipfilet ruim voldoende voor vier pizza’s. Je hoeft dus niet veel kip te kopen. Wij adviseren je goede kipfilet van de slager te kopen. Deze kun je vaak al gemarineerd kopen, lekker makkelijk en toch heel erg lekker! Uiteraard kun je ook een “kale kipfilet” kopen en alles zelf kruiden. Top vervolgens de koriander, ui en jalapeños over de pizza en bakken maar!

 

De pizza bakken op de bbq

We gaan de pizza op de bbq bakken met een pizzasteen ofwel een baking stone. Zorg ervoor dat deze baking stone goed heet is voordat je de pizza op de baking stone op de bbq legt. Meestal is 20 minuten voorverwarmen wel voldoende. Leg je pizza op de pizzasteen en leg hem daarna op de barbecue. Doe de deksel dicht voor 7 á 10 minuten met een temperatuur tussen de 275-300 °C. 

 

Veel succes met jouw pizza bbq! We hopen dat je iets hebt gehad aan ons recept. Laat gerust een reactie achter als je vragen of opmerkingen hebt! Of als je wilt vertellen hoe lekker jouw pizza bbq was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0