Dit is het perfecte toetje van de barbecue

Wat is nu hét perfecte toetje van de barbecue? De één houdt van zoet, de ander van hartig, maar na een lange zit met vlees, vis en vegetarische gerechten van de barbecue, is een zoet toetje wat ons betreft het allerlekkerst dat er is! En wat precies? Dat leggen wij je uit in deze blog!

dit is het lekkerste toetje op de barbecue (1)

 

Banaan met rum en karamel

Banaan met rum en karamel is makkelijk te bereiden en echt ongelooflijk lekker. Een perfecte afsluiting van een perfecte barbecue. Hoe je deze goddelijke lekkernij maakt? Wij vertellen je ons geheime recept!

Voorbereiding – 10 minuten

  • Bereiding – 15 minuten
  • Moeilijkheid: makkelijk
  • Aantal personen: 6
  • Allergieën: glutenvrij

Benodigdheden

  • 50 gram boter
  • 40 gram bastardsuiker
  • 1 eetlepel stroop
  • 1 eetlepel rum
  • 6 bananen
  • Kokos schepijs
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Stap 1: Maak van tevoren de aluminium bakjes met de folie en leg de bananen in deze bakjes op de grill van het bakbeest terwijl je je hoofdgerecht eet.

Stap 2: Meng de boter met de suiker en de stroop en voeg dan de rum toe. Maak een sneetje door de binnenbocht van elke bananenschil – pas op dat je niet helemaal doorsnijdt. Verdeel een lepel gekruide boter in elk vel.

Stap 3: Leg de bananen met de gebogen kant naar boven (zodat de boter niet lekt als het smelt) op afzonderlijke vellen folie die groot genoeg zijn om ze volledig in te pakken. Verpak de folie tot een pakket en leg het vervolgens 15 minuten op de grill en draai in deze 15 minuten één keer om. De bananen moeten plakkerig en gekarameliseerd zijn. Controleer dit bij één pakketje vooordat je alle pakketjes van de barbecue haalt en kook indien nodig langer. Serveer met een bolletje ijs en voila!

Aan de slag met het perfecte toetje van de barbecue

Met dit recept kun jij zelf aan de slag met het maken van het perfecte toetje van de barbecue. Heb je vragen na het lezen van dit recept? Stel je vraag hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0