Puntpaprika van de BBQ: zo maak je ‘m het lekkerst!

Puntpaprika’s van de BBQ zijn echt fantastisch lekker! Al ben je op zoek naar een vegetarisch bijgerecht voor op de barbecue, dan zijn gevulde puntpaprika’s zeker de moeite waard om te proberen. Fris, knapperig en door de vele mogelijke combinaties voor iedereen lekker te maken, zelfs voor de fanatieke vleeseters. Benieuwd hoe je de lekkerste gevulde puntpaprika op de barbecue grillt? Wij vertellen je er alles over!

Dit gerecht is een gerecht uit onze top 10 winterbarbecue recepten!

gevulde puntpaprika van de bbq barbecue - Kettan

 

Ingrediënten gevulde en gegrilde puntpaprika van de barbecue

Het leuke van het maken van een gevulde puntpaprika, is dat je de paprika’s met alles kunt vullen. Je kunt het dus helemaal naar wens bereiden. In dit blogartikel geven we je suggesties, maar voel je vrij om dit aan te passen met ingrediënten die jij lekker vindt!

Ingrediënten:

  • Puntpaprika
  • Geraspte jong belegen kaas, licht pittig
  • Mais
  • Rijst
  • Ui

 

Zelf aan de slag met jouw puntpaprika van de barbecue

Het maken van de lekkerste gevulde en gegrilde puntpaprika van de barbecue kunnen we opdelen in twee delen:

  • Deel 1: de voorbereiding. Dit is voor iedereen hetzelfde
  • Deel 2: de bereiding. Dit kun je helemaal naar wens samenstellen, maar geen zorgen, wij gaan je hierbij helpen!

 

De voorbereiding: zorg voor goede ingrediënten

Regel 1 is dat je goede ingrediënten moet hebben. Zoals bekend houden wij van kwalitatief goed spul (dat zie je ook terug in onze producten, zoals de wijnhouder en buitenlamp.) Goede ingrediënten zijn wat ons betreft dus onmisbaar en essentieel voor een lekker gerecht. Wees dus maar lekker kritisch hoor als je de supermarkt inloop! Ga niet voor paprika uit een potje, maar kies verse paprika die je zelf nog moet snijden. De paprika in het potje is vaak wel gemarineerd, maar dat kun je zelf natuurlijk ook. En dan met precies de hoeveelheden die jij lekker vindt! 

 

De bereiding van je puntpaprika op de barbecue

Nu je de juiste ingrediënten hebt gekocht kun je beginnen met het bereiden van je puntpaprika op de barbecue. Wij vertellen je graag ons favoriete recept puntparika op de BBQ, maar zoals gezegd ben je vrij om de bereiding helemaal te doen zoals je zelf lekker vindt. We beginnen met de benodigdheden voor 1 persoon:

  • 1 rode puntpaprika
  • 100 gram geitenkaas met honing
  • 25 gram walnoten
  • Een snufje peper en zout
  • Een theelepel honing
  • Rucola

Tip! Koop puntpaprika’s die zo recht mogelijk zijn, dat is makkelijker te bereiden

 

Stappenplan:

  • Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden
  • Haal de pitjes eruit
  • Leg de geitenkaas in de paprika
  • Strooi de walnoten over de geitenkaas
  • Voeg peper en zout toe
  • Voeg de honing er overheen

 

Leg je puntpaprika op de barbecue

Nu je de paprika’s hebt gemaakt, zijn ze klaar om op de barbecue gelegd te worden. Zorg ervoor dat de barbecue heet is, maar zet het vuur laag. Bak je de puntpaprika’s op de grill van het bakbeest? Zorg er dan voor dat de vlammen wat zijn gezakt, zodat de puntpaprika op de barbecue niet verbrandt. Haal de puntpaprika van de bbq na ongeveer 5 minuten (als de geitenkaas is gesmolten) en garneer met wat blaadjes rucola. 

 

Tip! Zijn de vlammen toch te hoog of de kolen te warm en verbrandt je puntpaprika op de BBQ? Leg ze dan in een bakje aluminiumfolie!

 

Aan de slag met jouw puntpaprika op de barbecue

We hopen dat je iets hebt gehad aan ons recept voor puntpaprika van de barbecue! Veel succes met het bereiden van jouw puntpaprika op de BBQ. Heb je vragen of opmerkingen na het lezen van dit artikel? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0