Zo maak je de lekkerste gegrilde groenten op de BBQ!

Heerlijk als bijgerecht op de barbecue: gegrilde groenten! Marineer ze van tevoren in een lekker sausje en je brengt nog meer smaak aan jouw groenten. En al die kleuren zien er ook nog een extra gezellig uit. Wat wil je nog meer?! Wij helpen je graag op weg de allerlekkerste gegrilde groenten op de BBQ te maken.

Dit gerecht is een gerecht uit onze top 10 winterbarbecue recepten

Zo maak je de lekkerste gegrilde groenten op de BBQ - Kettan

 

Ga voor verse groenten

Verse groenten hebben zoveel meer smaak. Probeer daarom altijd voor verse producten te gaan. Streekproducten zijn perfect, want verser wordt het niet! Daarnaast steun je hiermee ook de lokale ondernemers.

 

Marineer de groenten

Je bent misschien gewend om vlees te marineren, maar wist je dat groenten ook perfect te marineren zijn? Door je groenten te marineren, breng je een extra dimensie aan de smaak van de groenten. Zo kun je frisse courgette maken, pittige paprika, zoetzure asperge en hartige aubergine. Maak de marinade zoals jij het lekker vindt en je zult je verbazen hoe lekker de gegrilde op de BBQ zullen smaken!

 

Zorg voor een hete grill

Zorg ervoor dat je niet te snel de groenten op de barbecue legt, maar laat de grill echt even goed heet worden en vet de grill daarna in met olie. Normale zonnebloemolie of olijfolie is hier prima voor. Hierdoor plakken de groenten minder aan de grill en kun je de benodigde tijd dat de groenten op de barbecue moeten blijven, beter inschatten. De grill is op de goede temperatuur als je een sissend geluid hoort wanneer je groenten op de grill legt.

Tip: gebruik de grill voor op je bakbeest!

 

Welke groenten zijn het lekkerst voor op de BBQ?

Zojuist heb je algemene tips gekregen over het grillen van groenten op de barbecue, maar welke groenten zijn het lekkerst op de barbecue? Als eerst is het goed om te weten dat smaken verschillen. Wat de één lekker vindt, vindt de ander vies. De meest bekende groenten op de barbecue zijn de tomaat, maïs en paprika, maar er is nog veel meer mogelijk! Zo zijn volgens ons dit minder bekende, maar minstens net zo lekkere groenten voor op de barbecue:

  • Aubergine, los erg lekker, maar ook op een broodje hamburger
  • Asperge, gegrild het lekkerst. En natuurlijk met kaas, veel kaas!
  • Champignons en paddestoelen, los erg lekker, maar ook goed te combineren met vlees
  • Boontjes, heerlijk uit de losse pols als bijgerecht. Groene patatjes!
  • Courgette, perfect voor op een burger
  • Bloemkool, heerlijk met kerriekruiden
  • Spruitjes op een stokje, heerlijk met kaas!
  • Ui, perfect voor op een broodje hamburger, maar gemarineerd in balsamico-azijn ook los heel lekker!
  • Wortelen, heerlijk knapperig!
  • Zoete aardappel, los al erg lekker

 

Aan de slag met jouw zalm op de BBQ

Succes met het bereiden van jouw zalm op de BBQ! Heb je zelf tips of vragen over zalm op de BBQ? Laat het ons weten via een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0