Zo maak je de lekkerste erwtensoep voor jouw winterbarbecue!

Oud Hollandse gezelligheid! Erwtensoep – ook wel bekend als snert – is op de juiste temperatuur en met de juiste dikte het perfecte voorgerecht voor jouw winterbarbecue. Wij leggen je graag uit hoe je een heerlijke pan maakt! 

Dit gerecht is een gerecht uit onze top 10 gerechten op de winterbarbecue

Ingrediënten erwtensoep (voor 8 personen)

Hieronder vind je de ingrediënten en hoeveelheden voor een grote pan erwtensoep voor 8 personen. 

•  Water – 2 liter
•  Spliterwten – 500 gram
•  Schouderkarbonades – 400 gram 
•  Zout – 1 eetlepel
•  Knolselderij – 400 gram
•  Vastkokende aardappelen – 3 stuks
•  Winterpeen – 300 gram
•  Witte ui – 2 stuks
•  Prei – 2 stuks
•  Gedroogd laurierblad – 2 stuks
•  Bladselderij – 40 gram
•  Rookworst – 250 gram

Bereiding erwtensoep

Doe het water, spliterwten, schouderkarbonades en het zout in een grote soeppan. Zet het vuur hoog en roer goed. Zodra het water begint de koken zet je het vuur laag. Schep af en toe het schuim uit de pan. Dit kan met een schuimspaan. Heb je geen schuimspaan? Dan kun je iets anders gebruiken als een zeef.

Tip! Wil je de erwtensoep warm houden, maar niet steeds naar binnen om bij te schenken? Zet ‘m op je bakbeest!

Zo-maak-je-de-lekkerste-erwtensoep-op-je-bakbeest.

 

Schil de knolselderij, aardappelen, winterpeen en uien. Was de prei en snijd alle groenten in kleine blokjes. Doe 30 minuten nadat het water kookt alle aardappels en groenten met de laurier in de pan. Laat de soep ongeveer 1,5 uur zachtjes koken en roer regelmatig. Breng de soep op smaak met peper en zout. Houd een oogje op de spliterwten. Als die helemaal zacht zijn is de soep goed. 

Haal vervolgens de karbonades uit de soep en verwijder het bot en vet van het vlees. Snijd het vlees in kleine plakjes en doe het vlees terug in de soep. Heel daarna de laurierbladeren uit de snoep, snijd de rookworst in plakjes en snijd de bladselderij fijn. Voeg dit alles toe aan de soep. 

Tip:maak de soep een dag van tevoren. Zo kunnen de smaken nog beter opgenomen worden en wordt de erwtensoep nog lekkerder! Ook extra handig, want dan heb je op de dag van de winterbarbecue meer tijd over om andere gerechten klaar te maken!  

Barbecuerecepten van Kettan

Ben je benieuwd geworden naar nog meer van onze recepten? Lees dan onze andere blog over onze top 10 winterbarbecue recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0