5 tips voor de perfecte hamburger op de barbecue

Hoe maak je nu die perfecte hamburger op de barbecue? Het is een veelgestelde vraag van veel barbecueliefhebbers. Wij helpen je graag op weg met onze tips die wijzelf ook toepassen wanneer we een barbecue organiseren. 

Bakbeest XL - erwtensoep

 

Tip: bekijk ook onze top 10 winterbarbecue tips!

TIP 1: Maak je hamburger zelf

Koop geen hamburger uit de supermarkt. Gewoon niet doen. Het is zoooveel lekkerder om je eigen burger te maken. De burger is dan niet alleen knettervers, je weet ook zelf precies wat er in je burger zit. Zo kun je hem helemaal naar wens op smaak brengen. Koop daarom hoge kwaliteit rundergehakt met ongeveer 20% vet. Een burger met minder vet wordt een minder lekkere burger.

TIP 2: Mix het gehakt met de juiste ingrediënten

Het leuke (en het lekkere) aan zelf je burgers maken, is dat je zelf kan bepalen wat je erbij indoet, Bacon kan bijvoorbeeld erg lekker zijn om het wat vetter te maken en ook kleingesneden groenten kunnen net die extra bite geven. Het gehakt moet wel de overtoom houden, dus wij zouden niet teveel verschillende ingrediënten erbij doen. Vergeet het gehakt uiteraard niet op smaak te brengen met peper en zout. Als je van pittig houdt, kun je er nog een paar chilivlokken aan toevoegen.

TIP 3: Zorg voor de juiste materialen

Er zijn tal van verschillende hamburgerpersen te vinden. Hier hoef je echt geen dure voor te kopen. Een “simpele” handpers is prima. Het gaat erom dat je de burger in de juiste vorm krijgt. Druk de burger niet te hard aan, maar doe dit heel rustig. Het gehakt hoeft alleen aan elkaar te blijven plakken. Zo houd je je burger mals en sappig.

TIP 4: De burger bakken

Nu komt het moment dat je de burger op de barbecue legt. Om niet teveel vet uit de burger te laten gaan, kun je de burger het best bakken op een plaat in plaats van op een rooster. Zorg dat het vuur goed warm is, maar niet te heet. Medium/hoog ongeveer. De burger moeten zo’n 3 á 4 minuten rustig garen. Flip ze daarna één keer om en laat ze weer 3 á 4 minuten rustig garen.

Supertip! Al ben je nog op zoek naar de perfecte barbecue om hamburger op te bakken, bekijk ons bakbeest dan eens! Onze cortenstalen bakbeesten zijn perfect om hamburger op te bakken. Echt waar, we spreken uit ervaring!

TIP 5: De finishing touch

Dan komt nu het moment waar iedereen zo lang op heeft gewacht: de burger kan gegeten worden! Onze belangrijkste tip hierin: zorg voor een heerlijk broodje. Het liefst zo vers mogelijk. Gebruik dus geen broodjes die je de vorige dag hebt gekocht. Zo weet je zeker dat je geen broodje niet te droog is.

De overige ingrediënten kun je uiteraard helemaal zelf bepalen (of je gasten). Wij zijn fan van een klein beetje ijsbergsla voor een frisse bite, kleine honingtomaatjes die in plakjes zijn gesneden, champignons, paprika en natuurlijk bacon afgetopt met een perfecte lepel zelfgemaakte saus, bijvoorbeeld truffelmayonaise of honing-mostersaus.

Aan de slag met jouw eigen hamburger

Nu je onze tips hebt voor het maken van de perfecte hamburger, rest niets dan de juiste ingrediënten te kopen en aan de slag te gaan met het maken van jouw eigen hamburger op de barbecue!

Maak je barbecue compleet

Wil je jouw barbecue compleet maken? Wij ontwerpen, produceren en leveren mooi spul. Gebruiksvoorwerpen die jouw leven leuker maken! Wij maken producten die tegelijkertijd stoer, robuust én functioneel zijn. Altijd gemaakt uit goed afgewerkte, kwalitatieve materialen. Eyecatchers voor in en om het huis, werkplek of horeca die uitnodigen tot gebruik. Spullen waarover je met recht zegt: Kettan! Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk onze webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0